Nieuws Actueel

Cursiste 'bedreigt' directeur coachingsbedrijf Arnhem

Van onze redactie 25 maart 2015

Image 103625

De cursiste eist een deel van het lesgeld terug dat zij betaalde voor een reeks bijeenkomsten, waarbij deelnemers worden opgeleid tot trainer en coach. De cursus, die haar 4.250 euro kostte, bevatte volgens de vrouw te weinig concrete lesstof en te veel spirituele gebakken lucht.

'Sekte' De Inspiration Company, die zich ook Academie voor Innovatief Trainen en Coachen noemt, meldt op haar website banken en bedrijven tot haar klantenkring te rekenen. Ook overheden zouden gebruikmaken van haar diensten. Jacqueline de Haan kwam eerder in het nieuws toen een cursiste van het door haar opgerichte Fun Theater, dat theatercursussen gaf, haar betichtte van sektevorming.

Laster De Haans trainingen in 'persoonlijke groei' zouden dwingende vormen aannemen, die gevoelige cursisten afhankelijk maakten. Ook werden vrouwenweekenden gehouden met gezamenlijke masturbatiesessies. De Haan ontkent dat laatste niet, maar doet de rest af als onzin en laster.

Chrisma Bij De Gelderlander hebben zich ook andere oud-cursisten gemeld met kritiek. Een van hen: "Er worden vooral leuke dingen gedaan, groepsyoga op het strand, zingen, naar de maan kijken, reisjes. Mevrouw De Haan is heel charismatisch en kan je een goed gevoel geven. Er zijn geen lesboeken, er is geen examen. Iedereen slaagt altijd."