Nieuws Actueel

Cursus masturberen populair door Vijftig Tinten Grijs (video)

Van onze redactie 6 januari 2015

Die biedt in haar winkels masturbation masterclasses aan.

Het filiaal in Eindhoven is daar 2 jaar geleden mee begonnen. Volgens het bedrijf in erotische artikelen is de belangstelling zó groot dat besloten is de cursus landelijk uit te rollen. "De masterclasses in Eindhoven zijn al 4 tot 5 maanden tevoren volgeboekt", zegt commercieel manager Deborah van Dijk.

31 filialen Eind deze maand komen er in Groningen, Emmen, Hilversum, Nijmegen, Amersfoort, Dordrecht, Tilburg en Maastricht klasjes. Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Haarlem en Ede volgen. Uiteindelijk moet er in alle 31 filialen een maandelijkse workshop komen.

Tijdens de masterclasses gaat de winkel op slot en worden de gordijnen voor de ramen geschoven. De deelnemers, maximaal 12 vrouwen, krijgen onder leiding van een 'deskundige cursusleidster' onderricht in het werken met attributen zoals een masturbatie-ei, kralenketting, dildo of cockring.

Oefenen De technieken worden door de gastvrouw voorgedaan, daarna mogen de deelneemsters oefenen met een dildo. Op De Dennenboom bijvoorbeeld. "Dan vouw je 2 handen over de penis, als een dennenboom dus", legt Van Dijk uit.

Een cursus om mannen hun vrouw te laten bevredigen of vrouwen zichzelf is er nog niet. "Maar daarmee willen we nu eigenlijk wel snel aan de gang", zegt Van Dijk.

Zij verklaart de belangstelling voor de cursussen vooral door het succes van het boek Vijftig Tinten Grijs. "Dat heeft het laatste restje taboe over het onderwerp weggepoetst. Vrouwen onder elkaar praten er veel over."