Nieuws Actueel

CVJO ‘bubbelbad waar je mensen ontmoet’

Van onze redactie 8 april 2015

CVJO Annina Romita

„Je vult elkaar heel sterk aan”, zegt Van der Maat. Zijn collega-ondernemer Renée Poortman (27) vult hem aan. „Want we willen allemaal hetzelfde. Maar we zijn totaal verschillende mensen. Misschien dat we elkaar daardoor juist zo goed kunnen aanvullen. We krijgen hier continu nieuwe ideeën aangereikt.”

Collegagevoel

Poortman en Van de Maat lanceerden op 1 april hun nieuwe website Smiling Mango voor hippe, duurzame fairtradeproducten. Een jaar voorbereiden ging eraan vooraf. Van de Maat studeert fysiotherapie maar wil graag aan de slag als fotograaf en ontwerper van huisstijlen voor bedrijven waarbij Poortman, die communicatiewetenschappen aan de Universiteit Twente studeerde, de juiste woorden zoekt. „Ik krijg hier echt een collegagevoel”, zegt ze. „Ik kan hier met iemand gezellig een kop koffie drinken maar ook iemand om raad vragen. Ik zit hier goed op mijn plek.”

Onlangs vloog de eerste ondernemer uit bij het CVJO, na een jaar proefdraaien in De Citadel aan de Walstraat in Rijssen. Op verschillende plaatsen in de regio kunnen beginnende ondernemers terecht, zoals in Hengelo, Holten en Wierden.

Foto: Een aantal enthousiaste, jonge ondernemers van het CVJO. Van links naar rechts staand: Renée Poortman, Johan Bakker, Hijn Bondrager, Mieke ten Dam, Kevin Wilmink, Roland Ridder en Sabine Franke. Zittend: Albert van de Maat, Maarten Haase en Frederieke Wessels. (Annina Romita)