Nieuws Actueel

Dáááááág cv, hallóóó cf

Van onze redactie 20 december 2014

Hij weet één ding zeker: voor het lezen van sollicitatiebrieven gunnen bedrijven zich steeds minder tijd. Hij heeft er begrip voor; op mooie vacatures reageren immers honderden geïnteresseerden.

Bondig overzicht De aandacht gaat dan vooral uit naar het curriculum vitae (cv), een bondig overzicht van opleiding, arbeidsverleden en talenten. Die zien er bijna allemaal hetzelfde uit. Handig, maar de beoordelaars moeten ook geprikkeld worden. Het is volgens Apeldoorn dan ook de hoogste tijd het cv af te stoffen en uit te bouwen tot een even praktisch, maar completer overzicht: het curriculum future.

Future (toekomst) slaat op wat een sollicitant in de komende jaren met zijn werkzame leven wil. Daarin zijn werkgevers zeer geïnteresseerd, weet Apeldoorn. Zijn cf is een A4 overdwars, met een op het eerste gezicht ingewikkelde matrix. Toch is het schema bij nadere beschouwing zo ingewikkeld niet. Centraal loopt van links naar rechts een tijdlijn, die in zijn persoonlijke geval stopt bij het jaar 2020 wanneer hij 72 is. Dan zal zijn werkzame leven er zo onderhand wel opzitten, al weet je dat natuurlijk nooit.

Dwarse lijnen Vanaf de tijdlijn lopen dwarse lijnen naar informatie over opleiding en vorig werk en werkgevers. Daarnaast noemt hij in kaders zijn kernwaarden (trouw, respect, originaliteit, vernieuwing), zijn hobby's (contrabas, fotografie, golf en met gezin bezig zijn), zijn talenten (onder andere strategie, verbondenheid, zelfverzekerdheid), zijn visie (mensen raken en verder helpen in de fase waarin ze zitten) en missie (individuen, teams en organisaties helpen en begeleiden in hun ontwikkeling.

Paginabreed staat bovenaan zijn hoofdboodschap: 'In mijn werk als trainer zet ik mensen in hun kracht en laat ze reflecteren op hun kwaliteiten, waardoor ze nieuwe stappen zetten in hun arbeidzame leven.'

Toelichting Op de achterkant staat een toelichting. Omdat hij zelf als aanvulling op zijn werk als sollicitatietrainer nog een paar dagen per week werk zoekt, heeft hij zijn cf ook ingezet. Het leverde hem meteen een gesprek op, heel eigentijds via Skype.

De aanvankelijk met Word opgemaakte opzet van zijn curriculum future heeft hij door een graficus nog wat gelikter laten maken. Trots mailt hij het eerste cf, omdat hij denkt dat hij een handige tool heeft ontwikkeld, waar baanzoekenden en bedrijven veel aan hebben. Hij stelt het sjabloon, dat makkelijk met eigen gegevens in is te vullen, gratis beschikbaar via: www.baanbrekendsolliciteren.nl

Reageren? geld@depersdienst.nl