Nieuws Actueel

D66 NOP gaat voor een compact winkelhart Emmeloord

Voor D66 in Noordoostpolder lijkt een compact centrum in Emmeloord de beste optie. Dat zei burgerraadslid Wim van Wegen dinsdagmorgen tegen Omroep Flevoland.

Van onze redactie 29 maart 2016

Compact centrum emmeloord bouwtekening

Dinsdagavond is er een spreekuur van de gemeenteraad, waarin burgers en raadsleden kunnen discussiëren over de invulling van het centrum. Eerder deze maand konden ondernemers, organisaties en inwoners ook stemmen over de toekomst van het centrum in Emmeloord.

Daaruit bleek dat een meerderheid voorstander van een 'compact centrum' is. De twee andere scenario's, het 'bestaande centrum' en een 'lang centrum', vielen stukken minder in de smaak.

Nieuwe winkelsVolgt de gemeenteraad de voorkeur van de meerderheid, dan komt er tussen Poldertoren en Kettingplein een kleinschalig centrum. Het winkelgebied komt vooral in de Lange Nering West, op het Kettingplein en Korte Achterzijde. Daarbij komt ruimte vrij voor nieuwe winkels aan het Kettingplein.

Het compacte centrum is niet de goedkoopste, omdat volgens dit scenario De Deel leegblijft en de grond dus niet verkocht wordt. Deze staat nog wel in de boeken van de gemeente.