Nieuws Actueel

Dagje bungeejumpen eindigt in drama

Bram de Vrind 11 augustus 2015

Bungeejumpen drama meisje santander 335

Een Nederlands meisje van zeventien jaar oud is in het noorden van Spanje overleden na een val van ongeveer 40 meter. Dat meldden verschillende Spaanse media maandagavond. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dinsdag het fatale ongeluk.

Het meisje wilde een bungeejump maken van een viaduct in de plaats Cabezón de la Sal in de regio Cantabrië, toen zij naar beneden viel. Het is nog niet duidelijk wat er is misgegaan, zei de burgemeester tegen lokale media.

Het ongeluk gebeurde niet ver van de stad Santander. Volgens plaatselijke media verbleef het meisje op een camping in de buurt. Met ongeveer tien andere jongeren, vooral uit het buitenland, zou ze naar het viaduct zijn gegaan voor de bungeejump.

In juli van dit jaar was er elders in Spanje ook al een dodelijk ongeluk tijdens een bungeejump. In de stad Granada, in het zuidoosten van het land, kwam een 23-jarige Britse vrouw kwam bij haar sprong met het hoofd tegen de zijkant van een brug. Hulpdiensten konden haar niet meer redden.