Nieuws Actueel

'Damrak wacht op ECB-besluit’

Van onze redactie 16 juli 2015

Image 5085618

,,De stemming blijft gematigd positief en de beurzen zullen naar verwachting verder omhoog gaan, nu de Grieken hebben ingestemd met het reddingsplan", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Volgens de analist zijn beleggers vooral benieuwd wat ECB-president Mario Draghi zal zeggen over Griekenland. Een wijziging van het monetaire beleid van de centrale bank wordt volgens Versteeg niet voorzien.

Op Beursplein 5 kwamen groothandelsbedrijf Sligro en dienstverlener aan webwinkels Docdata met de kwartaalcijfers. Maritiem dienstverlener SBM Offshore liet weten een overeenkomst te hebben gesloten met de Japanse bedrijven Mitsubishi Corporation en NYK Line voor de verkoop van een belang van 45 procent in het drijvende productie- en opslagschip (fpso) Turritella.

Dow Jones

In het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen donderdag overwegend omhoog. De Nikkei in Tokio stond vlak voor het luiden van de slotbel 0,7 procent hoger. In China herstelde de beurs weer wat na de stevige verliesbeurt van een dag eerder en klom de Shanghai Composite Index 0,7 procent.

De beursgraadmeters op Wall Street sloten woensdag zonder grote uitslagen. De meeste aandacht ging uit naar Fed-president Janet Yellen, die nogmaals aangaf dat de rente in de VS waarschijnlijk nog dit jaar wordt verhoogd.

De Dow-Jonesindex eindigde nagenoeg onveranderd op 18.050,17 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2107,40 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 5098,94 punten eveneens 0,1 procent onder de slotstand van dinsdag.

Euro

De Europese beurzen boekten eerder op de dag de zesde winstbeurt op rij. De Amsterdamse AEX-index eindigde met een winst van 0,7 procent op 497,13 punten. De MidKap steeg 0,4 procent naar 730,44 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs kregen er 0,2 en 0,3 procent bij. In Londen eindigde de FTSE-index nagenoeg vlak.

De euro noteerde donderdag voorbeurs op 1,0928 dollar, tegen 1,0955 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 51,79 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 57,42 dollar per vat.