Nieuws Actueel

Damsté Advocaten komt op voor mensen met alcoholslot

Van onze redactie 11 mei 2015

Damste Advocaten Google Maps

De Hoge Raad heeft in maart een streep door het alcoholslotprogramma gezet. Het hoogste rechtscollege vindt dat verdachten niet twee keer voor hetzelfde feit bestraft kunnen worden. Wie zijn rijbewijs kwijtraakt of wordt beboet wegens rijden onder invloed, mag niet ook nog eens worden bestraft met verplichte deelname aan een alcoholslotprogramma. Deelname aan dit programma kost globaal tussen de 3.900 en 4.500 euro, inclusief het leasen van een alcoholslot.

Met twee maten meten

Door de uitspraak van de Hoge Raad mag het alcoholslot in nieuwe gevallen niet meer worden opgelegd. In bestaande gevallen blijft het alcoholslot echter van kracht. Naar de mening van Damsté is dat ten onrechte. In het kort geding dat Damsté heeft aangespannen tegen de Staat en het CBR voert het Enschedese advocatenkantoor aan dat er op die manier met twee maten wordt gemeten.

Damsté werkt in de procedure samen met de Stichting CBTclaim.nl, waar mensen die rondrijden met een alcoholslot zich konden aanmelden. Aanmelding via de eigen site van Damsté kan nog tot 28 mei. In Nederland zijn volgens woordvoerder Robert Brunink van Damsté circa tienduizend automobilisten die rondrijden met een alcoholslot, of van wie het rijbewijs tijdelijk ongeldig is verklaard omdat ze een alcoholslot te duur vinden.

Foto: Google Maps