Nieuws Actueel

Dan Karaty uit zorgen over toekomst SYTYCD

Van onze redactie 8 april 2015

Image 4847107

So You Think You Can Dance wordt al jaren uitgezonden door RTL5. Volgens Karaty is de toekomst van de show onzeker. "Ik geloof nog steeds dat dit fantastische programma en sterke format zo nog 10 jaar door had kunnen gaan, maar door zaken waar ik geen invloed op heb, loopt het misschien anders", schreef hij. "Maar we hebben nog 6 liveshows te gaan en ik ben nog even toegewijd en fanatiek als altijd."

Nieuw project Het dansprogramma trekt dit seizoen in Nederland minder kijkers dan voorheen. Karaty wijt dat aan het wisselende uitzendtijdstip. Hij lijkt in ieder geval al bezig met een leven na SYTYCD. "Later deze maand zal ik een nieuw project aankondigen waarbij de allerbeste dansers van de Benelux een unieke kans krijgen aangeboden. Ik wilde dit al heel lang doen, ik wachtte alleen nog op het juiste moment. Dat moment is nu gekomen."

Tegenvallende kijkcijfers RTL laat weten dat pas na het huidige seizoen een besluit over de toekomst van SYTYCD wordt genomen. "De kijkcijfers in Nederland blijven achter bij die in Vlaanderen, wat natuurlijk jammer is, maar we hopen dat ze nog aan zullen trekken", aldus een woordvoerster. Zij vermoedt dat het bericht van Karaty een uiting van frustratie is over de tegenvallende kijkcijfers.