Nieuws Actueel

Dancing Bruins organiseert festival in juli

Van onze redactie 5 juni 2015

Bruinsdancing

„Als dancing moet je je tegenwoordig profileren, ook als je zoals wij heel lang bestaat en heel bekend bent”, zegt eigenaar Patrick Bruins van de populaire dancing in Saasveld. „En dat willen wij onder meer doen met het Dak d'r af festival, inderdaad gewoon in de open lucht.”

FestivalMet het feest in het eerste weekeinde van de schoolvakantie wil Bruins ‘wat terug doen’ voor de klanten. „Het is helemaal niet ons streven om met dit festival de grootste van de omgeving te worden. We zorgen voor goede muziek, een mooie aankleding en en fijne sfeer. Op die manier bieden we onze bezoekers een mooi begin van de vakantieperiode aan”, zegt Niels Bouwhuis, samen met Pim Naafs de mede-organisatoren van het festival.

Het idee voor het festival is vorig jaar ontstaan toen Bruins tijdens het traditionele volleybaltoernooi op de velden van Saasveldia voor het eerst enkele dj’s liet invliegen. „We hadden er toen naast de volleybalvelden een beachparty van gemaakt. Eerst lekker actief volleyballen en daarna een feestje op het strand was ons idee. Dat is toen geweldig goed aangeslagen en dat bracht ons op het idee van een festival, een weekeinde lang”, aldus Bruins.

Teenage partyHet feest in Saasveld begint op vrijdagavond als de teenage party buiten wordt gehouden. Dj’s zijn Dave Roelvink en de dj’s van Stuk TV. „Onze maandelijkse teenage party is een groot succes. Ook voor hen houden we het festival, buiten, op het zand met enkele topdj’s proberen we een mooie start te maken van hun vakantie”, aldus Patrick.

ZandNet als vorig jaar na het volleybaltoernooi zal het evenemententerrein omgetoverd worden tot een ware beachparty. „Op die aankleding in de sfeer van het strand kregen we veel complimenten, vandaar dat we dat nu weer gaan doen”, aldus Patrick. „Dus compleet met zwembaden, cocktailbars, palmen en heel veel zand.”

Op zondagmorgen 5 juli is het traditionele volleybaltoernooi. Dat is een week naar voren gehaald in verband met het festival. Na afloop van het sportieve gebeuren op de velden van Saasveldia vermaakt de bekende dj Rob Toonen de sportievelingen nog een keer op het evenemententerrein naast de dancing.

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de website van Bruins. Ze kosten 10 euro per stuk.