Nieuws Actueel

De 10 gevaarlijkste beroepen voor je huwelijk

Lotte Grimberg 12 augustus 2014

Als boswachter, vuurtorenwachter of kerkhofwachter is de kans klein dat je jouw huwelijk verpest. Maar de volgende tien beroepen nemen het risico van een echtscheiding wel degelijk met zich mee. Uit onderzoek van het Britse Journal of Police and Criminal Psychology blijkt dat banen met veel interactie tussen personen buiten de werkvloer eerder uitlopen op een echtscheiding, dan interactie op de werkvloer.

TijdrovendJournal of Police and Criminal Psychology geeft als hoofdreden dat voor anderen zorgen ten koste zou gaan van de eigen relatie, daarnaast stellen deze personen zich kwetsbaarder op. Het is dan ook niet opmerkelijk dat bovenaan de lijst beroepen staan die tijdrovend zijn en waar de werknemers onder grote druk staan. Opvallend is dat de Ceo's de grote uitzondering zijn. Zij hebben slechts 10% kans op een scheiding. Dat is net iets meer dan werknemers in farmaceutica, tandartsen en landbouwers.

ScheidingspercentageNaast veeleisende beroepen zijn ook extravergante beroepen en beroepen met veel fysiek contact gevaarlijk voor een stabiele relatie. Niet zo verrassend dus dat de top tien van beroepen met hoogste scheidingspercentages afgetrapt wordt door de dansers en choregrafen. Zij scoren een scheidingspercentage van maar liefst 43,05%.

Bang dat jouw huwelijk op de klippen loopt? Kijk dan snel of jouw beroep in de top tien voorkomt.

1. Dansers en choreografen 43,05%2. Barman: 38,43%3. Kinesist: 38.22%4. Verplegers, psychiaters en verzorgers: 28.95%5. Entertainers, performers en sportlui: 28.49%6. Conciërges: 28.43%7. Telemarketeers: 28.10%8. Ober: 27.12%9. Dakdekker: 26.85% en huishoudhulp: 26.38%10. Chef-kok: 20.10%