Nieuws Actueel

De 17-jarige Stef Holtkamp uit Losser begint eigen grondverzetbedrijf

Van onze redactie 16 juli 2015

Stef Holtkamp Reinier van Willigen

Holtkamp was niet bepaald een studiebol, dat hadden zijn ouders al vroeg in de gaten, maar de jongen wilde werken. Hij rondde een opleiding aan het AOC Oost af en ging daarna aan het werk. Grondverzetbedrijf Sinsds kort doet hij met zijn grondverzetbedrijfje allerhande werkzaamheden. Holtkamp heeft de schoffel ingeruild voor de zwaardere machines en dat bevalt hem goed. Deze week hielp hij mee om een oprit te maken voor een familie van wie het kind meervoudig gehandicapt is. Holtkamp legde samen met een vriend de oprit aan de Buizerdstraat, zodat de familie met de aangepaste rolstoelbus dichtbij hun huis kan komen.

Op school, het AOC aan de Hengelosestraat in Enschede, deed hij de opleiding 'groen'. Hij maakte de opleiding af, maar wist toen al dat hij zich nooit zag schoffelen in tuintjes. "Maar je leerde ook straten maken. En dat kon ik wel weer gebruiken," vertelt Stef Holtkamp.

OnderzoekStef Holtkamp is genieter, maar zeker geen doldrieste avonturier. Hij deed, voor hij zijn bedrijf opzette, onderzoek naar de behoefte van een zogenaamd klein grondverzetbedrijf. Het antwoord daarop was bevestigend. "Grote bedijven heb je hier in de regio genoeg, maar kleine niet. Ik heb bijvoorbeeld een graafmachientje van maar 70 centimeter breed. Daarmee kan ik zo bij iedereen door de poort."

Grote oprdachtgeversHij heeft al twee grote opdrachtgevers: hoeveniersbedrijf Beernink in Enschede en handelsonderneming UWM in Losser. Met zijn machines helpt hij bij het graven van vijvers, maar ook bij het afplaggen van graszoden en het verwijderen van tegels.

Hij wenst de groei van het bedrijf wel binnen de perken te houden. "Mijn broer Timo (15) komt ook nog in het bedrijf, maar daarmee houdt het op. Ik wil niet meer personeel aannemen. Dan krijg je er zo veel administratie bij. Dat wil ik niet. Ik wil op de machines kunnen blijven zitten en lekker buiten aan het werk zijn, dat is mijn passie."

Foto: Reinier van Willigen