Nieuws Actueel

De 6 opmerkelijkste themacafés

Lotte Grimberg 19 augustus 2015

Afgelopen weekend openden in Tokio de deuren van het slangencafé, deze week bedacht een koffietent het drollenthema en in Zwitserland kan je al jaren een drankje en hapje nuttigen in een griezelige sci-fi bar. Steeds meer cafeetjes trekken alles uit de kast om gasten te lokken. Hoog tijd voor een lijstje met de opmerkelijkste themacafés ter wereld.

1. Nyotaimori - Tokio, JapanIn dit restaurant kan je genieten van een tafel vol met sushi. Alleen verwacht geen normale sushirollen. Bij Nyoraimari krijg je een nagemaakt lichaam voorgeschoteld, inclusief nepbloed. Het is de bedoeling dat de gasten hun eten zelf aansnijden en vervolgens genieten van de sushi-nieren, darmen, longen en alle andere organen. Dat wordt dus even in de huid van een kannibalist kruipen.

2. Eternity - OekraïneWil je jezelf graag 'dood' drinken. Dan is Eternity the place to be. De bar in de vorm van een doodkist serveert maaltijden met bijpassende lugubere namen. Wat dacht je van het gerecht: let's meat in paradise.

3. Cabbages and Condoms - Bangkok, ThailandEen pepermuntje na het betalen kan je hier wel vergeten. Je mag een graai doen in de bak met condooms. Gratis en voor niets. Het café heeft niet voor niets de uitnodigende slogan bedacht: ons eten veroorzaakt gegarandeerd geen zwangerschap.

4. Poop café - Zuid-KoreaEen café vol met drollen. Het klinkt wat onsmakelijk maar het is een waar succes. Cappuccino krijg je voorgeschoteld in een kleine wc-pot met, hoe kan het ook anders, melkschuin in de vorm van een drol. Wil je er iets bij eten? Geen probleem! Er liggen genoeg uitwerpselen in de vitrines.

5. Giger Bar - Chur, ZwitserlandDol op sci-fi films? En vooral op de film Alien? Dan moet je deze bar gezien hebben. De bar is volledig gebasseerd op de film. De bar bestaat volledig uit ruggengraten, bekkenbotten en schedels.

6. Tokyo Snake Center - Tokio, JapanWaar de meeste cafés reclame maken voor hun drank- en voedselaanbod, adverteert dit café vooral met zijn grote aanbod slangen. Tijdens het drinken van een kopje koffie is de kans groot dat je oog in oog komt te staan met een slang. Er glijden namelijk 35 slangen door de bar heen.