Nieuws Actueel

De 8 vreemdste bedrijfjes aller tijden

Lotte Grimberg 20 augustus 2015

Je kan van alles doen met een aardappel. Koken, bakken, pureren, maar er een bericht opschrijven en vervolgens anoniem opsturen? Eén van de vreemdste bedrijfjes ter wereld faciliteert dat laatste. En dat blijkt een gat in de markt. Bedenker Mr Craig verdient zo'n 9.000 euro per maand. Hij is niet de enige die met een vreemd bedrijfje een fortuin binnenhaalt. "Je zal geen enkele aardappel verkopen", was de eerste reactie van de vriendin van Alex Craig, meldt News.com. "Dit is echt het domste idee ooit." Maar niets was minder waar. Op de tweede dag van het bedrijf kreeg Craig een bestelling van maar liefst 2000 euro. Dat was het begin van zijn succes.

1. The AC SofaWie wil het nou niet! Een bank met airconditioning. Het 'geniale' idee van Dashrath Patel bleek een groot succes. Grote hotels, bars en buitenrestaurants hebben inmiddels de bank staan. Toch dat beetje extra luxe.

2. The AC T-shirtDe bank met airconditioning kan misschien nog handig zijn, maar een t-shirt met airconditioning? Bedenker Hiroshi Ichigaya wist zijn product op de markt te zetten met het volgende verkooppraatje: "Het is waar. Dit t-shirt laat je eruit zien als een Michelin mannetje, maar in fabrieken denken werknemers eerder aan comfort dan aan hoe ze eruit zien."

3. The Atlanta Pooper Scooper ServiceDe bedrijfsnaam zegt het al een beetje, eigenaren Erin Erman en Cara Brown verdienen hun geld met het professioneel scheppen van poep. Het personeel van het inmiddels succesvolle bedrijf komt een of twee keer per week langs om je oprijlaan poepvrij te maken.

4. Used Underwear OnlineTweedehands kleding is helemaal hip, maar tweedehands ondergoed? Het schijnt dat veel mensen een fetisj hebben voor gebruikte onderbroeken en daar maakt Donna Shapiro gretig gebruik van. Zij verkoopt al vanaf 2013 haar gebruikte onderbroeken. De gebruikte slipjes, strings en hipsters verkoopt de onderneemster vanaf 8,50 euro. Inmiddels is het een serieuze business geworden.

5. Rent-a-ChickenHet is misschien de eerste vraag die je jezelf stelt: waarom zou je een kip willen huren? Volgens het bedrijf Rent-a-Chicken is het antwoord simpel. "Voor iedereen die altijd al een echte kip heeft willen hebben, is dit ideaal. Wij verzorgen de kip, de hen en het eten en de huurder komt erachter of hij daadwerkelijk een kip wil."

6. Pet a RockKoeien knuffelen, paarden aaien en bomen omhelzen. Deze drie zijn inmiddels geaccepteerd, maar een steen vertroetelen is een ander uiterste. Bedenker Gary Dahl kwam in 1975 op het idee en heeft hiermee maar liefst 15 miljoen dollar verdient.

7. The Cheese LadyIJsculpturen kennen we ondertussen, maar Sarah besloot haar creatieve skills te gebruiken voor het maken van kaassculpturen. Zo werd haar bedrijf The Cheese Lady geboren. Inmiddels krijgt de vrouw enorm veel aanvragen van bedrijven, festivals en zelfs kinderpartijtjes. Niets gaat boven een stukje lekkere kaas.

8. Kings Of BaconDit bedrijf tovert alles om tot een product met bacon. Wil je mayonaise met bacon? Geen probleem! Zelfs deodorant met bacon is mogelijk.