Nieuws Actueel

2015 in beeld

Van onze redactie 28 december 2015

Fotosafp

Het Franse persbureau AFP maakt jaarlijks een selectie van zijn beste persfoto's. DeOndernemer pikt de tien mooiste eruit. Het jaar 2015 in beeld:

1. De Japanse Aiko Sugihara op de balk tijdens de eerste dag van de kwalificaties van het WK Turnen in Glasgow, Schotland. 23 oktober.

2. Een zeemeeuw vliegt tegen de motor van de Italiaanse rijder Andrea Iannone, tijdens de openingsronde van de MotoGP Australian Grand Prix op Philip Island. 18 oktober.

3. Maleisische jongeren koelen af in de rivier, nu de school dicht is wegens bijtende rook in Hulu Langat. 6 oktober. In Zuid-Oost Azië wordt oerwoud illegaal in brand gestoken om plantages te creëren.

4. Nieuwe auto's van het Duitse Volkswagen staan klaar om naar de Volkswagenfabriek in Emden verscheept te worden. 30 september.

5. Een atleet in de voorrondes hoogspringen op de tiende dag van de FINA Wereldkampioenschappen aan de Kazanka Rivier. 3 augustus.

6. Rook van het bos rond Valparaiso, in Chilie. 13 maart. Code rood, omdat het vuur bijna bij de haven van de stad komt.

7. Deze foto is genomen op 8 juli en laat 13-jarige pikeur (paardensporter) Purevsurengiin Togtokhsuren zien. Hij speelt basketball nadat hij voor de paarden heeft gezorgd.

8. China, Beijing. 27 mei. Een vrouw rookt een sigarette in een bar in Beijing. De hoofdstad wil roken binnen verbieden vanaf 1 juni.

9. De Colour Run in Parijs, 19 april.

10. Een Israelische jongen zwemt naast schapen van een Palestijnse boer aan de Westelijke Jordaanoever. 8 april, Pasen.