Nieuws Actueel

De bootcamp in Tubbergen? Die blijft, denkt ondernemer Hans Bake

Van onze redactie 8 september 2015

Hans Bake Emiel Muijderman 1

Waar de gemeente aanvankelijk aan Bake aangaf dat hij de bootcamp moest afbreken, bood Tubbergen de ondernemer uiteindelijk toch een tweede kans. „De bootcamp is in strijd met het bestemmingsplan. Maar als Bake een schriftelijke aanvraag doet, kijken we of de bootcamp alsnog gelegaliseerd kan worden”, liet wethouder Erik Volmerink begin augustus weten. De ondernemer kreeg daarvoor een maand de tijd.

Ontheffing„Ik moest zorgen dat mijn aanvraag voor 1 september bij de gemeente op het bureau lag en dat heb ik gedaan. Het zal nu in behandeling worden genomen”, zegt Bake desgevraagd. Hij wacht nu op een besluit van het college van burgemeester en wethouders. „Ik verwacht volledige medewerking. Waarom? Omdat ik heb gedaan wat in de brief stond die ik heb gekregen. Ik had drie opties, waaronder vragen om een bestemmingsplanwijziging en verzoeken om een ontheffing voor tien jaar.” Dat was geen moeilijke afweging. „Een ontheffing kost circa 1.500 euro. Voor een bestemmingsplanwijziging betaal je 7.000 à 8.000 euro aan papierwerk. Bovendien is de grond van een ander.” Het Haarbos, waar de baan is aangelegd, is van Frans Wiggers.

SurvivalIn het bos is een volwaardig bootcamp met twintig hindernissen. De baan is al even in gebruik. Er wordt twee keer in de week getraind onder leiding van Kelvin Bekhuis. De oud-militair is de initiatiefnemer van de bootcamp. Bekhuis was al van plan een survivalvereniging op te richten. Op een gegeven moment hebben Bake, Bekhuis en Maurice Verveer van Studio Sport Tubbergen de handen ineengeslagen.

Wethouder Volmerink zegt dat Bake gaat voor de aanvraag voor een bootcamp en ‘volop bezig is met het aanleveren van gegevens’.

Lees ook: Ondernemer Hans Bake verwijt gemeente Tubbergen voor onzorgvuldig bestuur

Foto: Emiel Muijderman