Nieuws Actueel

De Buren Afhaalcentrum gaat samenwerken met Universiteit Twente

Van onze redactie 23 april 2015

De Buren Robin Dragstra Frans Nikkels

Studenten en medewerkers van de Universiteit Twente kunnen vanaf volgende week hun online aankopen laten bezorgen in de onbemande kluisjes van het bedrijf. Ook is het mogelijk om pakketjes te versturen via de kluizen. De 60 onbemande kluizen zullen minimaal een jaar op de campus aanwezig zijn.

GemakDe samenwerking moet zorgen voor meer gemak bij studenten en medwerkers en het moet zorgen voor een vermindering van de logistieke bewegingen op de campus. Universiteit Twente is de eerste universiteit die deze service aanbiedt.

Hoe werkt het?In een groeiend aantal webshops kunnen consumenten aangeven dat het pakketje via de Buren moet worden afgeleverd. Via een app kunnen bestellingen gevolgd worden en komt er een melding binnen wanneer het pakketje in de kluis ligt. Door vervolgens een persoonlijke code in te voeren gaat de juiste kluis open.

De BurenDe Buren werkt ook samen met onder andere TNT en DHL Parcel. Het bedrijf is in 2011 opgericht door Hengeloër Robin Dragstra. Sandd, het tweede postbedrijf van Nederland, heeft sinds april 2014 een meerderheidsbelang in de Nederlandse activiteiten van de Buren. In de holding heeft Dragstra zeventig procent van de aandelen en investeringsmaatschappij Wadinko de resterende dertig procent. De Buren heeft inmiddels meer dan 50 locaties die meestal 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend zijn.

Foto: Oprichter Robin Dragstra (Frans Nikkels)