Nieuws Actueel

De coolste zaakjes van San Francisco

Caroline Spilt 4 november 2015

Del popolo groot

Ze opereren een beetje in de schaduw van Silicon Valley, maar San Francisco heeft zeker ook leuke lokale ondernemers. Onder andere een mobiele, 2,5 ton zware pizzaoven, en een ontwerper van draagbare tech-kleding. Een selectie van de tofste startups, volgens Business Insider:

1. TinselTinsel is een jonge startup met draagbare tech-kleding. Hun belangrijkste product is een ketting met daarin koptelefoontjes verwerkt: Voor tweehonderd dollar koop je de audio-ketting, genaamd The Dipper. Handig: als je de oordopjes niet gebruikt vallen ze samen met de hanger.

2. Del PopoloDel Popolo - Italiaans voor 'van de mensen' - is een 2.5 ton zware pizzaoven op wielen. Vooral populair langs de baai van San Francisco.

3. KitTeaKitTea is een kattenpension/theehuis, Japanse stijl. Opgericht door twee Silicon Valley techies. Ze bieden ook yoga, filmavonden, en je kan er een kat adopteren via een stichting. Een uur katknuffelen en onbeperkt thee drinken kost in het weekend 25 dollar. Koopje.

THIS COULD BE YOU! We only have 3 spots left for tomorrow's 7pm yoga class. Sign up here: https://t.co/j7eqILxmwwpic.twitter.com/nKgUqNE7gJ

— KitTea SF (@KitTea_SF) 21 oktober 2015

4. The Happy Home CompanyThe Happy Home Company is een on demand huisbaas voor huiseigenaren. Het is een dienst/app die huisbezitters in contact brengt met dienstverleners in de regio voor huishoudelijke zaken zoals, een loodgieter of een tuinman. Ieder huis krijgt een manager die een to-do-lijstje voor het huis bijhoudt en die vervolgens de taken uitbesteedt. 5. Milk StorkMilk Stork is een dienst die borstvoedingmelk van de werkende moeder naar de baby vervoert. Voor 99 dollar per dag krijg je opslagzakjes. Meer dan een liter wordt niet getransporteerd.

Let's get all that liquid gold home! https://t.co/7VVEbI0YuF

— Milk Stork (@MilkStork) 27 augustus 2015