Nieuws Actueel

De eerste Nationale Ondernemersdag

Rik Nizet 23 juni 2015

Eerste nationale ondernemersdag groot

Ondernemersclub ONL van Hans Biesheuvel organiseert op 10 september de eerste Nationale Ondernemersdag. Het is de bedoeling om met honderden ondernemers bijeen te komen voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag, om de "politiek wakker te schudden''.

Biesheuvel wil de stem van zijn belangenorganisatie duidelijker laten klinken. Op de Nationale Ondernemersdag wil hij graag met politici en beleidsmakers in gesprek gaan. Onder meer premier Mark Rutte is hiervoor uitgenodigd.

ONL presenteert tijdens het evenement ook een programma van agendapunten, die ondernemers door de politiek behandeld willen zien. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: starters, familiebedrijven, regeldruk, de toekomst van werk en cao en het onderwijs.

Biesheuvel was voorheen voorzitter van brancheorganisatie MKB-Nederland, maar stapte in 2013 halverwege zijn termijn op. Met ONL maakt hij zich opnieuw hard voor de belangen van bedrijven. In september dit jaar begint hij tevens met De Nieuwe Ondernemersbank (DNOB), een nieuwe financieringsoplossing voor ondernemers, met 36 kantoren verspreid over het land. Met dat initiatief wil Biesheuvel op een makkelijke en toegankelijke manier kredieten gaan verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf.