Nieuws Actueel

De elektrische mountainbike-verkoop piekt

Caroline Spilt 6 maart 2015

Elektronische fiets bike groot

De vraag naar elektrische mountainbikes is zo sterk dat er bijna niet aan kan worden voldaan. Vooral in bergachtige gebieden zoals Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland neemt de verkoop van e-mountainbikes een hoge vlucht. Dat liet fietsenfabrikant Accell vrijdag weten in een toelichting op de cijfers over 2014.

Volgens Accell-topman René Takens gaat het om een hele nieuwe tak in de fietsenwereld. "Eerst dachten we: wat moeten we daarmee? Toen vond iedereen het maar raar. Maar er kwam heel veel aandacht voor van bijvoorbeeld vaktijdschriften en tentoonstellingen en nu is de vraag zo groot dat we er amper aan kunnen voldoen."

ConcurrentieDe e-mountainbikes zijn niet goedkoop met prijzen van meer dan 2500 euro. Accell verwacht dat de concurrentie op dit vlak zal toenemen omdat steeds meer fietsfabrikanten willen inhaken op het succes van de e-mountainbikes. "Daarom proberen we voor te blijven op rivalen met nieuwe producten", aldus de topman.

Intelligente fietsAccell liet verder weten samen met TNO te werken aan een intelligente fiets. Die worden onder meer voorzien van camera's die via het trillen van bijvoorbeeld het handvat, het zadel of het stuur mensen waarschuwen voor naderend gevaar zoals een auto. Het bedrijf verwacht binnen twee tot drie jaar met de eerste intelligente fiets naar buiten te komen.