Nieuws Actueel

De files zat? Ruil van baan!

Van onze redactie 1 februari 2015

Ze werden zelfs beëdigd als waarnemend burgemeester.

Max Boodie, oprichter en eigenaar van Banenruil.nl juicht de tijdelijke ruil toe. Hij hoopt dat het initiatief een vervolg krijgt en dat ambtenaren uit de 2 gemeenten ook met elkaar van plaats ruilen. De ondernemer verwacht dat het fenomeen banen ruilen de komende jaren een grote vlucht zal nemen. "Onze droom is dat we ongeveer de helft van de flexibele arbeidsmarkt bereiken. Als dat lukt, heb je straks qua verkeersdrukte altijd het idee dat het zomer is."

Inwisselbaar Waarom zou een Amsterdammer zijn werk doen in Den Haag, terwijl hij in Amsterdam (min of meer) dezelfde functie kan uitoefenen als hij van baan ruilt met iemand uit Den Haag die in Amsterdam werkt? Veel banen zijn inwisselbaar en er zijn onnodig veel forensen: dat is de gedachte achter de oprichting van veel banenruilwebsites.

Banenruil.nl is de grootste website op dit gebied in Nederland. Maar Boodie erkent dat het concept van banen ruilen nog vrij onbekend is. Uit onderzoek – in opdracht van Banenruil.nl– door onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 52% van de ondervraagde werknemers een banenruil zou overwegen, vooral om minder reistijd kwijt te zijn. "Nederland heeft 7,3 miljoen werkenden. Bijna de helft daarvan bestaat volgens het CBS uit forensen, mensen die in een andere gemeente werken dan waarin ze wonen. Honderdduizenden Nederlanders rijden iedere dag uren in hun auto of in de trein om naar hun werk te komen."

Potentiële ruilers Boodie heeft becijferd dat er in Nederland 1,2 miljoen potentiële ruilers zijn, die gemiddeld per dag 86 kilometer woon-werkverkeer kunnen besparen. Door er voor te zorgen dat veel meer mensen werken in de stad of regio waarin zij wonen, zullen de files afnemen – wat ook ten goede komt aan het milieu – en krijgen mensen meer tijd voor gezin, sport en hobbies. "Misschien dat we met Banenruil.nl wel het aantal echtscheidingen in positieve zin kunnen beïnvloeden."

De afgelopen jaren heeft Banenruil.nl vooral gewerkt aan het opbouwen van een platform. Boodie: "De focus lag op de technologie. We hebben daarin flink geïnvesteerd. Het product was nog niet af toen ons investeringsbudget op was en we hebben er nog meer aan moeten uitgeven. Maar we zijn nu klaar om te gaan vliegen. Er zitten nu ongeveer 4.500 mensen in de database, die we aan het aanvullen zijn."

Match Op Banenruil.nl kunnen mensen zich in de etalage zetten, waarna door middel van slimme software een match kan worden gemaakt. "Daarnaast kunnen potentiële banenruilers ervoor kiezen zich door een van onze experts te laten begeleiden."

Banenruil werkt ook in opdracht van klanten, onder meer een grote bank. "Daar wordt ons platform gebruikt om intern van baan te wisselen, zodat mensen nieuwe motivatie kunnen opdoen."

Boodie hoopt grote partijen, zoals de rijksoverheid, te kunnen interesseren voor zijn platform. "Zodat het Rijk niet zelf veel geld uitgeeft om een instrument te ontwikkelen dat er al is."

Publieke sector Ruud Loos van H&S Adviesgroep uit Alkmaar merkt dat steeds vaker van baan wordt geruild. "Met name in de publieke sector, waar je te maken hebt met dezelfde arbeidsvoorwaarden en CAO. Maar ik denk wel dat het verschijnsel zijn grenzen kent. Juist omdat de beweging van 2 kanten moet komen."

Tegen die grens liep secretaresse Brigitte (56) aan. Ze stond ingeschreven bij Banenruil.nl . Het bedrijf waarvoor ze werkte, verkaste van Amsterdam naar Utrecht. "Ik heb altijd in de buurt gewerkt waar ik woon en vind het ook belangrijk dat mensen dichtbij huis werken. Vanwege mijn leeftijd zag ik banenruil als beste manier om een nieuwe baan dichtbij huis te krijgen." Het mocht niet baten. Er meldde zich geen ruilpartner en inmiddels is ze haar baan kwijt. "Nu heb ik niets meer om te ruilen."