Nieuws Actueel

De gouden talkshowtips

Rik Nizet 30 mei 2014

Aanschuiven is één, maar hoe vergroot je je marktwaarde nou echt aan een tafel met twee zwaargewichten als presentator aan het hoofd? Een mispeer kan fatale gevolgen hebben. De blog van Janneke van Heugten bleek een schot in de roos en is een mustread voor elke aankomende tafelgast. Haar blog vol met talkshowtips is de meest gelezen blog van deze week. De blogtop 5:

1. Janneke van Heugten - Kijken, kijken en leren

Vrijdag 23 mei 2014 was het zover. De allerlaatste aflevering van Pauw & Witteman. "Voordeel van aanschuiven bij een talkshow zoals Pauw & Witteman is dat je vaak relatief veel spreektijd hebt. Je wordt uitgedaagd om iets van je menselijke kant te laten zien. Of je mee kunt praten met andere onderwerpen. Als dat lukt kan dat het beeld wat mensen van je hebben, positief beïnvloeden. Als het fout gaat heb je wel een probleem", aldus Wouter Bos die zowel eerste als laatste gast was en in totaal 28 keer aanschoof. Ook de ervaringen van andere gasten werden gedeeld.

2. René Boender - Dit stuk niet lezen!

Hé, waarom doe je het dan toch? Dat komt omdat je ‘niet’ negeert. ‘Niet’ naar dit programma kijken en het haalt de hoogste kijkcijfers. Dit mag je niet zien en dan toch kijken… Denk niet aan een roze olifant, en plop, zoals Marc Lammers altijd zegt, hij loopt zo je hoofd in. ‘Niet’ is een krachtterm, ‘niet’ verleidt en ‘niet’ maakt je nieuwsgierig. Nu je het toch leest wil ik je bedanken dat ook jij nieuwsgierig bent.3. Richard de Vries - Zo breng je slecht nieuwsHoe vaak komt het niet voor: je moet iets vertellen aan iemand waarvan je weet dat die dat vervelend gaat vinden. Bijvoorbeeld een klant, die je niet op tijd kunt leveren. Of een collega voor wie je toch niet kunt invallen. Er zijn veel situaties denkbaar waarin je slecht nieuws hebt voor iemand. Dat nieuws overbrengen is niet altijd gemakkelijk. Voor je het weet is jullie relatie verstoord en hou je er een rotgevoel aan over.

4. Fiona Zwart - Internet met mate

Het internet is een prachtig middel om vanuit huis een business op te bouwen. Werken waar en wanneer je maar wil en zoveel mogelijk mensen bereiken. Ik ben zo blij dat ik in deze tijd geboren ben. Deze tijd biedt enorm veel kansen! Ik ben dan op dit moment ook bezig met het ontwikkelen van een supertof online programma, die ik na de zomer zal lanceren. Zo kan ik overal waar ik ook ben, zoveel mogelijk mensen helpen. En dat alles door het internet. :-)

5. Rick Kruiswijk - Stop de robofobie!

Afgelopen maand stond in de Maand van de filosofie de mens en de robot centraal. Filosoof Jos Mul omschrijft in zijn essay hiervoor de verschuivende verhouding tussen mens en techniek. De Zweedse tv-serie Real Humans gaat nog een stapje verder en maakt duidelijk hoe de angst voor automatisering de gemoederen bezig houdt. In deze serie veroveren menselijke robots een steeds grotere plek in de huidige maatschappij. De mensen van vlees en bloed proberen zo goed mogelijk om te gaan met deze veranderingen. Sommigen omarmen de nieuwe ontwikkeling, anderen zijn bang om vervangen te worden. Zo ook in de 'echte wereld' blijkt uit een nieuwonderzoek van Pew Research Center.