Nieuws Actueel

De handtas die er nog niét was

Van onze redactie 29 april 2015

Glass handbag led verlichting tas tassenboetiek middelgroot

De concurrentie op internet brengt tassenhandelaar Ton van der Louw ertoe een tas te importeren die licht geeft als je hem opendoet. "Er zijn zoveel websites die ook tassen aanbieden, dat je een specialisme in huis moet halen." Vijf vragen aan de man die een gentlemen's agreement sloot over een ultieme vrouwentas.

Van der Louw zet de tas in de markt als oplossing voor alle vrouwen die het zat zijn om op de tast in hun tas te zoeken. "Deze Glass Bag met verlichting was er nog niet en deze vonden we zo specifiek en leuk. Hij is handig in de bioscoop of in een mooie club als je snel je lippenstift moet hebben."

Waar worden de tassen gemaakt?"Ze worden in Italië gemaakt en geproduceerd, met techniek uit Duitsland."

Wat nou als ik mijn flesje water in mijn Glass Bag lekt?"Dan is er niets aan de hand. Er zitten twee penlite batterijtjes in. Die zitten in een plastic compartiment. Net als de ledverlichting. Die is van kunststof en ingegoten in flexibel wit kunststof dat waterdicht is. Het lijkt op een soort rubber. Een rood en zwart draadje gaan naar een magneet, en die gaan naar de batterij."

Heb je een verzekering afgesloten, voor het geval er toch ongelukken mee gebeuren?"Nee, helemaal niet. Het werkt bij ons zo. We zoeken alle ins en outs van een product uit: wat is het, hoe is de service. Duitsers zijn heel punctueel en betrouwbaar. Als er iets stuk gaat, dan hebben we zo een nieuwe tas thuis staan. Het gaat om wat er achter de schermen gebeurt. We hebben vertrouwen in onze leveranciers."

"Maar je wilt niet weten hoe ik eraan ben gekomen."

Eigenlijk wel."We stonden in een beurs in Duitsland, in Frankfurt. Daar zagen we weinig innovatiefs. Je kon het assortiment alleen maar breder maken: nog meer tassen, nog meer damestassen, nog meer zakentassen. Alles nog meer. Maar het probleem is dat er zoveel websites zijn die ook tassen aanbieden, dat je een specialisme in huis moet halen."

"Op de beurs zelf hadden we de tas nog niet gezien. Pas in het hotel kwamen we de eigenaar van Glass Bag tegen. Daar hadden we een heel leuk gesprek mee. Ik vond het een leuke tas om aan mijn dochter te geven, dus ik vroeg: "Heb je er eentje bij je?" Voor een klein prijsje mocht ik 'm hebben."

"Later pas hebben we afgesproken dat ik z'n tassen ga promoten. Voorwaarde is dat wij het alleenrecht hebben voor Nederland en België. Een gentlemen's agreement."

Loopt het?"Het begint nu te lopen. We hebben zestig stuks verkocht. Maar we zijn ook sinds twee weken bezig. Net begonnen. We zijn ook partner bij bol.com. Daar hebben we een moederdag special voor de Glass Bag."