Nieuws Actueel

De Hoftrammm: tram zonder eindstation

Martijn Vervest 15 mei 2014

De Hoftrammm uit Den Haag heeft zondag zijn eerste rit met betalende gasten gereden. "Natuurlijk loop je tegen dingetjes aan als waar laat ik de lege flessen?" Overall is eigenaar van het tramrestaurant Bobby van Galen in zijn nopjes met de tevreden gasten en binnenstromende reserveringen. Zijn grootste zorg? "We willen niet na een paar maanden vergeten worden." Lees ook: Tramrestaurant Hoftrammm is 'kikkûh'Deze lente eten we in de tram"De eerste dag is goed verlopen. Natuurlijk loop je tijdens de start tegen kleine dingetjes aan, zoals waar laat ik de lege flessen? Vier dagen voorafgaande aan de officiële opening hebben we met de investeerders van het crowdfundingproject een aantal ritten gemaakt om de opening zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. De gasten die nu al mee zijn geweest, zijn na afloop allemaal enthousiast. De reseveringen lopen goed. Tot augustus zitten de tweepersoons plaatsen al helemaal vol."Welk gerecht mag ik niet missen?"We hebben nu een viergangen menu met huisgerookte zalm en makreel die we in ons eigen kookatelier hebben gerookt. Dat proef je, erg mooi. Ons menu wisselt elke zes weken, dus ik zou zeggen, kom elke zes weken terug, haha."En mijn minder valide oma, ook welkom?"Het blijft een tram, dus er is een opstap. We hebben deze week een gast gehad met een opvouwbare rollator en dat ging goed. Maar iemand in een rolstoel kan helaas niet bij ons komen eten, daar is in de tram niet genoeg ruimte voor."Wat is het eindstation van de Hoftrammm?"We willen niet dat de tram na een paar maanden weer vergeten wordt. Binnen vier jaar moet de investering eruit worden gehaald. Momenteel is het te vroeg om te denken aan eventuele uitbreiding, al zou dat natuurlijk geweldig zijn."