Nieuws Actueel

De invloedrijkste vrouw is een popster

Bram de Vrind 27 maart 2015

Taylor swift spotify fortune 335

De hoogstgeplaatste vrouw op de nieuwe Fortune-lijst van 's werelds meest invloedrijke leiders, is popster Taylor Swift. Swift dankt haar positie aan haar strijd tegen muziekstreamdienst Spotify.

Swift is volgens het blad de best betaalde vrouw in de muziekindustrie en niet voor niets. Ze kruiste de degens met Spotify, sloot slimme sponsordeals en legde een reeks handelsmerken vast, waaronder frases zoals 'This sick beat'. De popster heeft haar merk volgens Fortune als geen ander weten uit te bouwen in een tijd waarin social media een belangrijke plaats innemen.

RimpeleffectSwift haalde vorig jaar al haar muziek van Spotify omdat ze er te weinig aan zou verdienen. "Haar inspanningen om betaald te krijgen voor haar muziek kan een groot rimpeleffect hebben op de manier hoe artiesten worden gecompenseerd in een tijdperk van gratis streamen", aldus het zakenblad.

Tim CookDe lijst van Fortune wordt weer gedomineerd door mannen. Slechts veertien vrouwen mogen zichzelf rekenen tot The World's 50 Greatest Leaders. In de top 5 staat geen enkele vrouw. De meest invloedrijke persoon is volgens de lijst Apple-CEO Tim Cook.