Nieuws Actueel

De Jong & Laan gaat in zee met Marianne van der Zijde

Van onze redactie 13 mei 2015

Deal overeenkomst handenschudden thinkstock

Roland Ogink, lid van de directie bij de Jong & Laan, licht toe waarom hij het voormalig hoofd van de instantie die zijn organisatie controleert heeft gevraagd. "We zijn een heel nieuw tijdperk in de accountancy ingegaan. Vanuit maatschappelijke verantwoording maakt onze beroepsgroep een wezenlijke verandering door. Dat betekent ook dat er verschuivingen in de markt optreden. Wij zien dat als een grote kans voor onze organisatie en daar zetten wij, samen met Marianne, vol op in."

Uitdaging

Van der Zijde ziet het zelf als een uitdaging om bij De Jong & Laan bij te dragen aan de verdere kwaliteitsgroei van de controlepraktijk. "Na mijn jaren bij de AFM wil ik graag vanuit een bredere invalshoek kennis opdoen", aldus Van der Zijde. "Bij de Jong & Laan kom ik veel dichter bij de praktijk. Juist die nuchtere, gedegen lijn die zij kiezen in de doorontwikkeling spreekt mij daarbij aan. Naast de Jong & Laan richt ik mij op het ondersteunen van andere accountantsorganisaties en accountants bij het borgen van de kwaliteit van de accountantscontrole in brede zin. Als onafhankelijk adviseur doe ik dat onder andere door mijn columns op Accountant.nl, als gastspreker, klankbord voor bestuurders en als coach van externe accountants en hun teams."

De Jong & Laan beschikt in Nederland over 26 kantoren. Bij het bedrijf werken ongeveer 700 accountants, belastingadviseurs en personeeladviseurs.

Foto: Thinkstock