Nieuws Actueel

De Kuip loopt vreedzaam leeg (video)

Van onze redactie 27 februari 2015

Een groot deel van de Italianen gaat met bussen naar het Centraal Station waar ze op de trein naar Amsterdam stappen. Vrijdag vertrekken ze vanaf Schiphol naar Rome.

De invasie van ongeveer 2400 Italiaanse voetbalsupporters in Rotterdam leidde nauwelijks tot incidenten. De aanhang van AS Roma hield zich gedeisd, in tegenstelling tot Feyenoordsupporters die zich onlangs in Rome misdroegen.

Omdat de Rotterdamse aanhang zich vorige week schuldig had gemaakt aan vernielingen en confrontaties met de politie had gezocht, werd gevreesd voor een Romeinse wraakactie. Die bleef uit.

De politie liet weten tevreden te zijn over hoe de dag is verlopen. Het kwam niet tot grote ongeregeldheden. Wel werden op verschillende plekken in de stad 42 mensen aangehouden voor onder meer het afsteken van vuurwerk, wapenbezit en vechtpartijen.

Zo werd een persoon aangehouden nadat een Italiaan op de Rochussenstraat in Rotterdam was aangevallen door meerdere mannen. Twee agenten raakten gewond toen ze de groep uit elkaar haalden. De Italiaan raakte lichtgewond. Het is niet duidelijk hoeveel Rotterdamse fans en hoeveel Italianen zijn gearresteerd.