Nieuws Actueel

'De lijntjes zijn kort in ons bedrijf'

Daniëlle Moeliker | Foto: Cor de Kock 26 november 2015

Verschoorreizenbusfamiliebedrijf1065

Al negentig jaar is Verschoor Reizen uit Hardinxveld-Giessendam een begrip in de regio. Het familiebedrijf begon als lijndienst en is inmiddels uitgegroeid tot een touroperator voor zowel personeelsuitjes als andere groepsreizen en evenementen. Vooral de persoonlijke aanpak en drive van de familie hebben het bedrijf groot gemaakt. Onlangs werd het zogenoemde handhavingsconvenant verlengd: een afspraak tussen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het bedrijf ten aanzien van de wet- en regelgeving van rij- en rusttijden van chauffeurs. Directrice Marjandel Verschoor en kwaliteitsbewaker Annemiek Smit lichten het succes toe.

Wat houdt het convenant in?

"Chauffeurs van touringcars moeten na 4,5 uur achter het stuur drie kwartier rusten", vertelt Anniemiek. "Al deze rij- en rusttijden houden we bij en in het convenant staat hoe we dit precies doen. Het kan weleens gebeuren dat de rijtijd wordt overschreden. In zo'n geval is het belangrijk hoe wij dit documenteren, erop reageren en welke actie wij ondernemen om overschrijding in de toekomst te voorkomen. De verlenging van de overeenkomst geeft aan dat we dit goed doen."

Hoe bijzonder is de verlenging?

"Heel bijzonder. Van de ruim zeshonderd busvervoerbedrijven hebben er 28 zo'n convenant."

En wat betekent de verlenging voor het bedrijf?

"Het is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Twee jaar geleden ontvingen we het convenant voor het eerst en nu is het verlengd met vijf jaar. Hiermee kunnen we ons onderscheiden. En dat is nodig, want er zijn veel concurrerende bedrijven."

Je onderscheiden dus. Hoe doen jullie dat op andere vlakken?

Marjandel: "We houden de markt constant in de gaten. In de crisis liep het aantal passagiers terug. Daarom zijn we begonnen met het aanbieden van compleet verzorgde (vlieg)reizen en reizen op maat."

Het wagenpark is belangrijk voor jullie. Hoe onderscheiden jullie je daarmee?

"We investeren constant in een jong en modern wagenpark. Met touringcars van Mercedes kiezen we voor een hoge kwaliteitsstandaard. Vorig jaar zaten we nog op acht touringcars, dit jaar op tien: een forse, maar noodzakelijke investering. Zeker met het oog op de toekomst. Zo kunnen we blijven groeien. De gemiddelde leeftijd van onze voertuigen is twee jaar. Daar kiezen we bewust voor om de kwaliteit te waarborgen."

De vierde generatie is intussen werkzaam in het bedrijf. Wat is jullie kracht?

"De lijntjes zijn kort: we rijden zelf op de touringcar, zijn het aanspreekpunt van de organisatie en nemen zelf de telefoon op. De hele familie ademt Verschoor reizen.''