Nieuws Actueel

De meest bizarre wetten

Rik Nizet 2 mei 2014

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. You wish. Hoe een machtig land ontzettend kneuterig kan zijn. De meest bizarre wetten van de VS: TransparantIn de staat Rhode Island is het dragen van transparante kleding uit den boze.BoomstammenIn Tennessee riskeer je een celstraf wanneer je holle boomstammen verkoopt.Wijn in theekopjeOm als horeca-ondernemer met justitie in aanraking te komen hoef je in Kansas alleen maar wijn in een theekopje voor te schotelen.

IJshoorntjeIn Alabama is het bij wet verboden om met een ijshoorntje in je achterbroekzak te lopen. AppeltaartEen stuk appeltaart serveren zonder plakje kaas is in Wisconsin een grof schandaal. Hartstikke verboden.VioolzakHaal het niet in je hoofd in de staat Utah om met een viool in een papieren zak over straat te lopen. Dat mag dus écht niet.ZwembadFietsvrienden opgelet. In Californië mag je niet fietsen in een zwembad. PlumeauIn Maine mag je dames niet onder de kin kietelen met een plumeau. Doe je dat wel, hup de cel in.

Dildo'sMeer dan twee tarzans in huis? Vertrek niet naar Arizona, daar is het bezit van drie dildo's onwettig. KapselIn Texas heb je een probleem als je je kind in een Roy Donders-coiffure laat rondlopen. 'Buitensporige' haardrachten zijn voor de jeugd verboden.