Nieuws Actueel

De Nieuwe Weme door schade en schande wijs geworden

Van onze redactie 23 februari 2015

„Die afdeling noemen we ‘Klein China aan de Dinkel’”, zegt eigenaar Ben Nieuwe Weme. ,,Vorige week kregen we een grote klus in Canada. Daar moeten we een vergistingsfabriek realiseren voor een Twentse klant. We werken overal.”

Griekenland

Bij De Nieuwe Weme werken ruim honderd mensen, verdeeld over zes businessunits, dat wereldwijd circa driehonderd verschillende producten levert. Het bedrijf is door schade en schande wijs geworden, geeft Nieuwe Weme aan. Sinds de oprichting ging het het bedrijf lang voor de wind, tot 1996. „Toen ging het mis en kreeg ik een draai om de oren van 1,3 miljoen gulden.” Zijn bedrijf had alle machines geleverd voor een matrassenfabriek in Griekenland. De betaling bleef echter uit.

Achteraf heeft het Griekenlanddebâcle hem ‘verschrikkelijk veel’ gebracht. „Voor die tijd had ik een projectenbedrijf. Dan was het òf veel werk en weinig mensen òf weinig werk en veel mensen. Vanaf toen zijn we een bedrijf geworden van projecten én producten. Ik wilde een basis in het bedrijf krijgen. Zo ben ik bij de producten terechtgekomen.”

Foto: Ben Nieuwe Weme op de afdeling ‘Klein China aan de Dinkel’, van zijn jubilerende bedrijf. (Reinier van Willigen)