Nieuws Actueel

De primeur is voor C&A

Lotte Grimberg 6 juni 2014

Modeketen C&A gaat de vestiging aan het Damrak in Amsterdam grondig verbouwen. Als de renovatie in het najaar van 2015 klaar is, moet de grootste C&A-winkel van het land zijn omgetoverd tot de eerste zogeheten flagship store in Nederland.

Flagship storesTijdens de werkzaamheden blijft de winkel toegankelijk voor de klanten. C&A vernieuwt onder meer de gevel en er komt een compleet nieuwe indeling. De zaak krijgt na de verbouwing een nieuw winkelconcept, dat vooral tot uiting komt in een compleet andere vormgeving. Zo wordt de kleding op een andere manier gepresenteerd. "Het wordt ruimtelijker en overzichtelijker'', legt een woordvoerster uit. De inrichting sluit aan bij de flagship stores die de keten onlangs opende in Düsseldorf, Madrid en Parijs.

BerlageC&A zit sinds het begin van de vorige eeuw in het pand van architect Berlage. Aanvankelijk zat alleen het hoofdkantoor aan het Damrak, maar later kwam ook de winkel erbij. In 1963 ging het pand verloren door een brand. De modeketen heropende in 1967 de deuren. De winkel is na de verbouwing ongeveer even groot als nu, zo'n 5000 vierkante meter.