Nieuws Actueel

De Slegte koopt boekhandels terug

Rik Nizet 18 maart 2014

De acht Vlaamse winkels van het failliete Nederlandse boekenconcern Polare gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar, heeft de boekenzaken teruggekocht.

Dat meldde de woordvoerder van de Vlaamse De Slegte dinsdag. De naam De Slegte verdween na de overname door de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures. De winkels kregen de naam Polare. De Slegte, bekend om zijn gebruikte boeken, zal in Vlaanderen ook nieuwe boeken blijven aanbieden.

WinkelsDe Vlaamse De Slegte heeft winkels in Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Brugge, Aalst en Hasselt. Er werken in totaal ruim 40 mensen. ,,Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten'', aldus de zegsman.

OvernameDe Nederlandse curator van Polare, Kees van de Meent, bevestigt dat de handtekeningen voor de overname van De Slegte zijn gezet. De Belgische filialen vielen zelf niet onder het Nederlandse faillissement van de keten, maar de aandelen van de winkels behoorden wel tot de boedel van de failliete onderneming.