Nieuws Actueel

De strijd om de titel: agrarisch ondernemer van het jaar

Caroline Spilt 3 maart 2015

Schaap middelgroot

De vijf genomineerden voor de verkiezing 'Agrarisch Ondernemer van het jaar 2015' zijn bekend. Dit jaar bestaat de prijs twintig jaar en wordt hij wederom uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap.

Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar? De winnaar wordt donderdag 26 maart in Hotel Theater Figi te Zeist bekendgemaakt. De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Albert Jan Maat (Algemeen voorzitter LTO Nederland) heeft uit de tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

- Otto-Jan Bokma, Melkveehouder en kaasproducent in It Heidenskip (Friesland)

- Familie Elshof, Varkenshouders, meervalkwekers en vastgoedbedrijf in Marum (Groningen)

- Familie Van der Eijk, Akkerbouwers en paardenhouders in Dordrecht (Zuid-Holland)

- Ronald Pelgrom en Petra Boomsma, Melkveehouders en ijsbereiders in Hummelo (Gelderland)

- Leander en Peter Vereecken, Fruittelers en -verwerkers in Dronten (Flevoland)

Titel én geldDe winnaar draagt vanaf donderdag 26 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van € 12.500,–. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met dinsdag 24 maart a.s. via www.agrarischondernemer.nl/stemmen

Over de verkiezingDeze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- & tuinbouw in het algemeen.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, Flynth, ForFarmers Hendrix en NVM. Stuk voor stuk toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.