Nieuws Actueel

De succesformules van Branson, Trump en dertien anderen

Caroline Spilt 25 maart 2015

Richard branson groot

Succes lijkt vaak een vluchtig en ongrijpbaar streven. Sterker nog: herken je het wanneer je het hebt bereikt? Hieronder vertellen vijftien invloedrijke managers en ondernemers wat voor hen de sleutel was tot succes:

1. Marissa Mayer: "Ik deed altijd dingen waar ik niet echt klaar voor was. Ik denk dat dat is hoe je groeit. Als je denkt: wow, ik weet niet zeker of ik hier toe in staat ben, en je gaat door, dan is dat een persoonlijke doorbraak."

2. Eric Schmidt: "Zeg 'ja'. Zeg 'ja' tegen uitnodigingen om naar een nieuw land te gaan, zeg 'ja' om nieuwe vrienden te ontmoeten, zeg 'ja' tegen nieuwe dingen om te leren. 'Ja' is hoe je je eerste baan krijgt, en de volgende, en je vrouw, en zelfs je kinderen."

3. Jack Ma: "Alibaba is niet zomaar een baan. Het is een droom. Laat de Wall Street investeerders ons maar vervloeken als ze willen."

4. Barbara Corcoran: "Mensen willen zaken doen met iemand die ze mogen. Als mensen je mogen, volgen de zaken vanzelf."

5. Steve Jobs: "Met vooruitkijken vallen dingen niet op hun plek. Je ziet het door achterom te kijken en je moet erop vertrouwen dat de dingen in de toekomst ook, hoe dan ook, op hun plek gaan vallen."

6. Peter Thiel: "Dit is, denk ik, het grote probleem van concurrentie: het verlegt onze focus naar de mensen om ons heen. En terwijl we beter worden in de dingen waar we de competitie voor aangaan, verliezen we alles wat belangrijk en betekenisvol is in de wereld uit het oog."

7. Jeff Bezos: "Als je gericht bent op competitie, moet je eerst wachten tot er een concurrent is. Als je gericht bent op klanten geeft dat je de mogelijkheid om meer te pionieren."

8. Donald Trump: "Je moet zelfverzekerd zijn om iedere dag de wereld onder ogen te komen, maar je moet ook weer niet te hoog van de toren blazen. Iedereen die denkt dat 'ie elke slag gaat winnen, eindigt als een verliezer."

9. Bill Gates: "Succes is een slechte leraar. Het verleidt slimme mensen te denken dat ze niet kunnen verliezen."

10. Tony Hsieh: "Speel geen spel dat je niet begrijpt, ook niet als je anderen er geld mee ziet verdienen."

11. Sheryl Sandberg: "De belangrijkste beslissing in je carrière is met wie je trouwt."

12. Aaron Levie: "Producten ontstaan op grond van aannames die uiteindelijk uit de tijd raken. Dat is de zwakte van iedere lopende onderneming en een kans voor iedere startup."

13. Mark Zuckerberg: "Het grootste risico is het niet nemen van risico... In een snel veranderende wereld is het niet nemen van risico's de enige strategie die gegarandeerd faalt."

14. Richard Branson: "Mijn moeder heeft mij geleerd om nooit met spijt terug te kijken, maar om door te gaan. De hoeveelheid tijd die mensen verspillen door te blijven hangen in mislukkingen, blijft me verbazen."

15. Michael Dell: "Doe gek en vraag niet te veel advies."