Nieuws Actueel

De thuiswerk checklist

Lotte Grimberg 23 september 2015

Is elke medewerker een geschikt type om thuis te werken? Komt er überhaupt iets uit zijn handen? Zal de collega niet in een isolement raken als hij eenzaam met z'n laptopje op de bank zit? Werkgevers die het thuiswerken willen omarmen, zullen de organisatie er op moeten inrichten. Personeel moet op het leveren van prestaties via telewerken worden voorbereid. Zo help je je personeel thuis.

Overal in Nederland zijn tekenen van economisch herstel en het lijkt erop dat deze voorspoed een impuls geeft aan het 'oude' begrip Het Nieuwe Werken, ofwel flexibel werken onafhankelijk van tijd en plaats (meestal thuis). Werkgevers lijken langzamerhand meer op de eigen verantwoordelijkheid van werknemers te vertrouwen. Moet ook wel door de nieuwe wet Flexibel werken die werknemers meer rechten geeft. Het gaat niet langer om uren maken op kantoor maar om de output, de prestatie.

ChecklistenAan structureel thuis of elders werken zit voor werkgevers meer vast dan het meegeven van een laptop. De FNV stelt in de handleiding 'Het Nieuwe Werken, veilig en gezond' over de werkplek: “Voor wat betreft de werkplek kan worden afgesproken dat de werknemer ervoor zorgt dat de inrichting en de gebruikte middelen arboconform zijn en welke ondersteuning van de werkgever eventueel nodig is. Om te weten of een bepaalde werkplek en werkhouding daaraan voldoen, kunnen ‘checklisten’ van de werkgever of de hulp van een arbodeskundige handig zijn. De meeste organisaties maken hun werknemers duidelijk dat zij altijd zeer welkom zijn op het bedrijf waar een goed ingerichte werkplek voor ze aanwezig is.” Als een medewerker vervolgens liever languit op bed wil werken, is dat zijn eigen verantwoordelijkheid.

AfsprakenMaak afspraken met de werknemer. Natuurlijk over wat er aan prestaties wordt verwacht, maar ook andere zaken zijn belangrijk. Thuiswerkers hebben nogal eens de neiging lange dagen te maken. Maak dus ook afspraken over werktijden en check regelmatig of die worden nagekomen. Vanuit zijn zorgplicht moet de werkgever dit ook doen. Bij de Rabobank bijvoorbeeld mag een medewerker maximaal zes uur beeldschermwerk per dag uitoefenen. Dit moet ten minste iedere twee uur worden afgewisseld met ander werk en als dat niet voorhanden is met pauze.VrijdagmiddagborrelWees duidelijk wanneer iemand op het werk wordt verwacht. De saamhorigheid van een team kan snel onder druk komen te staan. Volgens de FNV blijkt dat isolatie met name voor nieuwe medewerkers een groot risico is. Ontmoetingen met elkaar moeten actief worden opgezocht. Enkele tips hiervoor:-Maak meer ervaren (senior) medewerkers verantwoordelijk voor de begeleiding van medewerkers die nieuw zijn.-Laat medewerkers informele bijeenkomsten (vrijdagmiddagborrel bijvoorbeeld) organiseren en faciliteer deze. -Wees als management hierin actief. -Organiseer workshops voor startende medewerkers waarin zij wegwijs worden gemaakt in de manier van werken.

Lees verder