Nieuws Actueel

De TomTom onder de schoenen

Lotte Grimberg 8 september 2014

Nooit meer Google Maps nodig om de weg te vinden naar die ene belangrijke meeting. Je hoeft binnenkort alleen nog maar je Lachal schoenen aan te trekken. Door middel van trillingen wijst deze TomTom schoen je de weg naar je eindbestemming, mits je de schoenen natuurlijk opgeladen hebt.

Visuele beperkingDe Indianse ontwerpers Krispian Lawrence en Anirugh Sharma ontwierpen de hightech schoenen in eerste instantie voor mensen met een visuele beperking. Maar al snel kwam het idee om het product ook voor mensen zonder visuele beperking op de markt te brengen. Zo hoef jij niet meer continu bezig te zijn met de TomTom of de navigatie op je mobiel.

InlegzooltjeWie de TomTom schoenen graag wil aanschaffen, moet nog even wachten. Naar verwachting wordt de schoen volgend jaar in productie genomen. Het prijskaartje van de schoen komt tussen de 75 en 115 euro te liggen. Naast de schoenen hebben de ontwerpers ook rekening gehouden met de mensen die liever geen afstand doen van hun eigen schoeisel. Het is namelijk ook mogelijk om een inlegzooltje aan te schaffen.

Bron foto: Lechal