Nieuws Actueel

De TripAdvisor voor ICT-bedrijven

ICTpartnergezocht.nl is de nieuwe matchmakingsite voor bedrijven die op zoek zijn naar een partner in ICT. Bedrijven die een zoekopdracht plaatsen worden in drie klikken gekoppeld aan ICT-bedrijven die voldoen aan de zoekcriteria en de beste klantbeoordelingen hebben. Vijf vragen aan oprichter Cassim Leeuwenburgh.

Van onze redactie 30 augustus 2016

Cassim Leeuwenburgh ICT Partner Gezocht NL Ondernemer

Hoe ben je op het idee van ICTpartnergezocht.nl gekomen?

“Als accountmanager bij een ICT-partner voelde ik een enorme druk op mij om mijn target ieder kwartaal weer te halen. Een goot deel daarvan kon ik binnenhalen met omzet van bestaande klanten. Maar ruim 40% moest ik binnen zien te halen uit omzet van nieuwe klanten. In een markt waar enorm veel concurrentie is, is dat een behoorlijke uitdaging.

Toen ik bij een netwerkbijeenkomst was, op zoek naar nieuwe klanten, vroeg de hotel eigenaar aan het einde van de meeting of we een review achter wilden laten op ‘Tripadvisor’. Toen bedacht ik me dat een dergelijk platform in de ICT-branche niet bestond. Ik dacht: ‘dit is het’ en ben ervoor gegaan. Ik ontwikkelde een online platform waarop alle ICT-partners van Nederland zich kunnen presenteren. En waar bedrijven op zoek naar een ICT-oplossing gericht kunnen zoeken naar een geschikte partner en gratis hun opdracht kunnen plaatsen.”

Waar heb je de financiering voor je bedrijf vandaan gehaald?

"Tot op heden heb ik alles zelf gefinancierd. Op dit moment heb ik ongeveer 30.000 euro geïnvesteerd in het platform."

Kun je een voorbeeld noemen van een deal die uit het platform is gekomen?

“Een mooi voorbeeld is dat er via ICTpartnergezocht.nl een opdracht is geplaatst voor een cloud migratie. Dit betrof een productiebedrijf met ongeveer 65 medewerkers dat de afgelopen jaren hard gegroeid is en de ambitie heeft om nog verder te groeien. Het managementteam had opdracht gegeven aan de IT-medewerkers om te onderzoeken of een migratie naar de cloud interessant zou zijn.

Na allereerst gezocht te hebben via hun eigen netwerk en een aantal offertes verder zonder bevredigend resultaat, is deze opdracht bij ons geplaatst. Na drie partners te hebben gesproken is een samenwerking aangegaan voor de komende drie jaar. Dit gaat om een deal van richting de 200.000 euro.”

Hoe staat je business er nu voor?

“De site is net pas officieel gelanceerd maar in de BETA-versie hebben zich in 6 maanden tijd al meer dan 400 ICT-bedrijven aangemeld en er zijn al tientallen opdrachten geplaatst waaruit deals zijn voortgekomen. Dagelijks melden zich nieuwe bedrijven aan, zowel opdrachtgevers als partners.”

Wat zijn de ambities voor de komende 2 jaren?

“We zouden het fantastisch vinden als over twee jaar ieder bedrijf in Nederland ons kent, al eens gebruik heeft gemaakt van ons platform en dat daar een duurzame samenwerking uit voort is gekomen voor alle betrokken partijen. Daarnaast hebben we ook buitenlandambities en ben ik die markt aan het verkennen. Allereerst is het plan om België en Luxemburg te gaan veroveren!”