Nieuws Actueel

De verborgen ingrediënten van McDonald's

Fastfoodketens als McDonald's blijken te werken met 'verborgen' ingrediënten waarvan de klant niet eens weet - of wil weten - dat ze bestaan. We lichten bij deze een tipje van de sluier op. Reken maar dat je hamburger een stuk anders gaat smaken.

De Ondernemer 22 november 2013

Verborgeningredientenmcdonaldsmacbigmacgroot

Lees ook:

Het mysterie rond Coca-Cola Light Bloed aan pizzakaas van Nestlé McDonald's opent derde raam Hamburger des doods geschrapt Broodje kameel: 'Bizar dat ik dit verkoop'

McDonald's heeft in ons kikkerlandje alleen al 234 fastfoodrestaurants, met 17.000 werknemers. Die weten misschien beter wat jij niet weet - namelijk wat er werkelijk op je 'bord' belandt.

McFriet

Laten we beginnen met de bekende French fries bij zowat elk McMenu bij McDonald's. Die bederven niet. Onderstaande foto spreekt boekdelen. Bij een Amerikaans experiment zijn twee verschillende soorten friet in een afgedekte pot gestopt, en onder vergelijkbare omstandigheden bewaard. Het ging om de friet van McDonald's en concurrent KFC. Wat bleek, na 4 (!) jaar, zagen de McDonald's frieten er nog steeds prima uit, terwijl die van KFC verkleurd en verrot waren.

Natriumpropionaat

In de friet moet 'flink wat natriumpropionaat zitten, om de aangroei bacterieën en schimmels te voorkomen', zegt Marion Nestle, baas van het NYU food studies program. Als jij dacht dat McDonald's alleen gulzig is met conserveermiddel bij friet, dan helpen we je bij deze uit de droom. Kijk maar eens naar deze 14 jaar oude hamburger.

McNuggets

Drie keer raden wat je op de afbeelding hieronder ziet. Je zou het niet verwachten, maar het is de vleesmix voor McNuggets. Of preciezer: een pasta van botten en karkas van een kip die zijn gemengd in een vleesmachine.

Vloeibare plas

Een Reddit-gebruiker die bij McDonald's zegt te hebben gewerkt, vertelde dit opmerkelijke verhaal.

"Ik liet per ongeluk een zak met ongeveer 100 kipnuggets te lang buiten de koeling liggen. Ze smolten tot een vloeibare plas. Ik heb nooit begrepen waarom. Maar ze leken in de verste verte niet meer op de nuggets die ik eerst had."

De Huffington Post zette nog een aantal fastfoodgeheimen op een rij: