Nieuws Actueel

De zes slechtste kantoorgewoontes

Lotte Grimberg 5 augustus 2015

We weten ondertussen dat een kantoorbaan niet al te goed is voor je gezondheid. De hele dag achter een bureautje zitten, is funest voor je lichaam. Maar op zo'n doorsnee kantoordag is stilzitten misschien nog wel het laatste waar je je zorgen om moet maken. Bureauwerkers hebben namelijk een hele lijst vol aan slechte en vooral ongezonde kantoorgewoontes.

1. Ontbijt overslaanHet is misschien makkelijk en vooral lekker snel, maar je ontbijt overslaan is slecht. Uit tal van onderzoeken blijkt dat ontbijt ervoor zorgt dat je metabolisme op gang wordt geholpen. Waardoor je de dag met meer energie begint.

2. Hangen in je bureaustoelEen slechte houding staat gelijk aan een slechte gezondheid. Je houding kan zelfs invloed hebben op je humeur. Zorg er dus voor dat je jouw bureau netjes afstelt op de juiste hoogte en ga vooral niet hangen in je bureaustoel.

3. Lunchen aan je bureauLaat je hersenen zo nu en dan even tot rust komen. Doorwerken tijdens de lunch heeft echt geen zin. Je denkt misschien dat je bergen werk kan verzetten tijdens de lunch, maar niets is minder waar. Zonder pauzes daalt je energie en productiviteit, waardoor je juist minder werk verricht.

4. Op je hand leunenZo nu en dan even je hoofd laten rusten op je hand is heerlijk, maar heel erg slecht. Op je hand zit enorm veel viezigheid van onder andere het toetsenbord. Het overmatig aanraken van je gezicht is des duivels voor een gave huid.

5. Je benen kruisenHet kruisen van je benen veroorzaakt een hoge bloeddruk,rugklachten en nekpijn. Niet doen dus!

6. Het hebben van een grote snoeppot op het werkZo nu en dan een snoepje pikken uit de snoeppot, wie wil dat nou niet! Maar houd er rekening mee, dat je een baan hebt waarbij je stilzit. Binnen de kortste keren is de pot leeg en ben jij een paar kilo zwaarder.