Nieuws Actueel

Deel chalets ondergronds

Van onze redactie 17 december 2015

Camping Zeewolde ondergronds uitbreiden

Het is een meerjarenplan. Maar over tien jaar moet camping De Parel in Zeewolde zijn uitgebreid van vier naar tien hectare. Met een, zeker voor Flevoland, uniek concept, dat de chalets per bootje bereikbaar zijn, meldt De Stentor.

Onder de grondDeel van de plannen is de bouw van 150 nieuwe chalets en daarnaast 22 chalets die deels onder de grond komen te liggen. Hiervoor worden heuvels opgeworpen van het zand dat beschikbaar komt door de komst van watergangen in de vorm van een ster vanuit een centrale vijver.

Renoveren Ruth Meerman is sinds 2006 mede-eigenaar van de camping. "We hebben deze destijds gekocht met het doel de camping te renoveren en dan weer te verkopen. Maar door de recessie is dat plan in het water gevallen. Daardoor zijn we gaan kijken naar een nieuw concept. Een camping met alleen toeristische plekken, zoals De Parel nu is, valt niet te exploiteren." Meerman: "Vier jaar lang hebben we daarna met de gemeente Zeewolde gestoeid om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Achteraf, maar dat heeft alles met de gunstige uitkomst te maken, vind ik het wel leuk zo'n proces te zijn doorlopen."

Particulier eigendom Het toeristisch kamperen blijft ook in de toekomst mogelijk op De Parel. De nieuwe chalets komen op de uitbreiding van zes hectare. "Deels worden de chalets particulier eigendom. Daarnaast gaan we 120 chalets verkopen met de afspraak dat we deze verhuren voor de koper zodat die daar zijn rendement uit kan halen."

AvontuurCentraal in het park komt een vijver waarin allerlei watergangen uitmonden. Vanaf de rand van de camping bieden de watergangen toegang tot onder meer De Blauwe Diamant. "En zodra de sluis is gerealiseerd ook naar het Wolderwijd. De andere kant op is een ontdekkingstocht en een avontuur, je waant je dan een beetje in de Biesbosch. Vooral voor kinderen is dat heel aantrekkelijk." Uniek noemt Ruth Meerman dat straks bij ieder chalet een bootje met elektromotor komt te liggen. "Deze hoort bij de investering, je kunt er geen lange afstanden mee varen maar het centrum van Zeewolde is er gemakkelijk mee bereikbaar."

ZandVoor de aanleg van de watergangen moet 25 tot 30.000 kub zand worden verplaatst. Hiervan worden heuvels opgeworpen waarin in totaal 22 chalets komen. Met onderin slapen en douches en boven de grond de keuken en het woongedeelte. Wanneer alles gereed is moeten we hier toch zeker tussen de twaalf- en vijftienhonderd mensen per dag kunnen huisvesten."