Nieuws Actueel

Deel foto's op een veilige manier met Metapho

Van onze redactie 1 januari 2015

Een foto die je met je iPhone, iPad of een moderne digitale camera maakt, bevat een waslijst een gegevens die je misschien helemaal niet met anderen wilt delen. Je kunt je je afvragen of anderen moeten weten waar de foto is genomen, op welk moment van de dag hij is gemaakt of met welk apparaat het is gedaan. Metapho reduceert het verwijderen van al die informatie tot 1 simpele klik. Als je een foto later weer wilt voorzien van metadata is dat net zo makkelijk. Bij foto's waarvan de metadata gestript is, verschijnt een grote knop met het label 'herstel data'.

Wat Metapho nog handiger maakt, is de toevoeging van een extensie die je in heel iOS tegenkomt. Als je bijvoorbeeld in de Twitter-app bezig bent en een foto wilt delen hoef je alleen maar het bekende 'deelmenu' op te roepen en op de Metapho-knop te drukken, vervolgens krijg je je foto's in Metapho te zien en kun je daar je foto kiezen en eventueel ontdoen van metadata.

Metapho is gratis te downloaden in de App Store. Voor de genoemde extensie moet nog wel een in-app-aankoop van net geen 3 euro worden gedaan.