Nieuws Actueel

Delft ontslaat cabaretier na kritische column

Van onze redactie 29 november 2014

Hij schreef maandelijks een column voor de website van de gemeente, waarin hij 'geluiden uit de samenleving' aansneed. Maar een hatelijke column over de uit de hand gelopen nieuwbouw rond het station van Delft ging net 1 brug te ver voor de gemeente. De column werd niet geplaatst en Jouke kreeg te horen dat hij per direct was ontslagen.

Bezuinigingen Het hele gebied rond het station van Delft is de afgelopen jaren op de schop gegaan: er komt een nieuwe spoortunnel, een nieuw station, stadhuis en woningen. Maar het project bleek veel duurder dan gepland, tot nu toe zo'n 80 miljoen euro. De gemeente Delft heeft enorme bezuinigingen moeten doorvoeren en zijn burgers extra moeten belasten. Hierover ging de column van Jouke.

De website ThePostOnline heeft de column alsnog geplaatst. “Hierbij benoem ik Delft officieel tot Mitterand-gemeente”, schrijft Jouke. “Een gemeente waar megalomane projecten belangrijker zijn dan ontwikkelde burgers. De rijken in Delft lachen om de 43 euro meer per huishouden per jaar. De rijken kunnen toch wel sporten, of dit nou nog wordt gesubsidieerd of niet. De rijken huren wel een privéleraar in om te leren dansen, zingen, kleien of pianospelen.”

Niet passend De gemeente Delft laat in een reactie op ThePostOnline weten te hebben besloten tot het censureren van de column omdat hij 'niet passend was in deze uitgave van de gemeente'. "Maar de mening van Pieter Jouke respecteren wij. Zijn kijk op Delft kan zeker bijdragen aan de verschillende gesprekken in de stad die het college organiseert.”