Nieuws Actueel

Delhaize plakt nieuwe houdbaarheidsdatum op 'oude' pizza

Lotte Grimberg 2 juni 2015

Wat doe je met een pizza die bijna over tijd is? Simpel! Plak er gewoon een nieuwe houdbaarheidssticker op, zo dacht Supermarkt Delhaize in Aalst. Helaas voor de supermarkt bleef deze actie niet onopgemerkt. Niki Roggeman ontdekte thuis dat de houdbaarheidsdatum van haar pizza was overplakt. De pizza bleek houdbaar tot 31 mei, de dag dat Niki de pizza kocht. Maar het nieuwe etiket gaf een houdbaarheidsdatum aan van 4 juni.

"De pizza lag in een apart rek en was 'de suggestie van de week'. Wat doet vermoeden dat de uitbater zo snel mogelijk zo veel mogelijk van die pizza's de deur uit wilde", zegt Niki in een interview met HNL.be.

De winkelverantwoordelijke, Jef Dierckx, geeft aan dat het om een vergissing gaat. Volgens hem was het etiket vuil en moest er dus een nieuwe op. Helaas heeft de medewerkster niet goed naar de data gekeken.

Ook Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize, vindt dat een foutje moet kunnen. "Dit is niet met opzet gedaan. Het gaat om een alleenstaand geval door een menselijke fout."