Nieuws Actueel

Delicatesse: paddenstoelen op koffiedrab

Maurice de Zeeuw 22 december 2015

Zwammen bos

Rob Hermans, de ondernemer achter Zwamburg, kweekt Zuid-Limburgse oesterzwammen op koffiedrab. Maandag waren ze te proeven bij Serious Request in Heerlen. Hans van Wolde, de meesterkok van sterrenrestaurant Beluga in Maastricht, bereidde ze.

Rob Hermans voegt drie lokale 'afvalproducten' samen en kweekt er zijn paddenstoelen op. Koffiedrab van de horeca, koffieschillen van koffiebranderijen uit de regio én mergelpoeder uit Zuid-Limburg. Dat eindproduct, dat volgens Hermans verser smaakt dan supermarktchampignons, wordt vervolgens weer verkocht aan restaurants.

Rob Hermans is tevreden met de grootschalige PR die het mediacircus van Serious Request hem oplevert. En de medewerking van chefkok Van Wolde kwam ook goed uit. "Hans stond hier meteen voor open."

Een foto van Hermans met de oesterzwammen staat op www.zuidlimburg.nl.