Nieuws Actueel

Demcon als broedplaats voor start-ups en doorgroeiers

Van onze redactie 9 februari 2015

„Hiermee creëren we een broedplaats waar hightech bedrijven optimale omstandigheden vinden voor ontwikkeling en groei”, schetst Dennis Schipper, die 22 jaar geleden samen met Peter Rutgers het bedrijf oprichtte. „Concreet kunnen we behalve huisvesting ontwerpondersteuning, lab- en productieruimtes aanbieden, coaching als daar behoefte aan is en ook ondersteuning op het gebied van personeelsbeleid en ICT. Die diensten hebben kleinere bedrijven vaak nog niet in huis. Indien gewenst bieden we ook een financiële injectie aan door een minderheidsaandeel te nemen.”

Leren van elkaar

Demcon heeft het programma in het leven geroepen, omdat het bedrijf van mening is dat het kan leren van starters en doorgroeiers. Schippers: ,,Ze brengen specialisme mee dat we vaak nog niet in huis hebben. Daaruit kunnen weer mooie, nieuwe producten ontstaan, waar we allebei ons voordeel mee kunnen doen.”Inmiddels werkt Demcon samen met jonge bedrijven als microsysteembedrijf Qmicro, softwarebedrijf FiftyTwoDegreesNorth en Clear Flight Solutions, de ontwikkelaar van de robotvogel. Daar neemt binnenkort ook TSST (Twente Solid State Technology) zijn intrek in de Enschedese hoofdvestiging van het bedrijf.

Klantenkring

Demcon ontwikkelt onder andere medische producten en mag hightech-grootmachten als ASML en FEI tot haar klantenkring mag rekenen. Het bedrijf is na de nodige omzwervingen door Twente neergestreken in het voormalige Ericssongebouw op het Business & Science Park in Enschede. Verder heeft het bedrijf kleinere vestigingen in Oldenzaal, Eindhoven, Amsterdam en Münster.

Foto: Dennis Schippers van Demcon (Wim Corduwener)