Nieuws Actueel

Demonstraties in Amsterdam en Den Haag na aanslag Charlie Hebdo

Van onze redactie 7 januari 2015

Op Facebook wordt het een 'samenkomen voor de persvrijheid' genoemd. Deelnemers dragen onder meer borden met zich mee met de tekst 'Je suis Charlie'. Met berichten met deze hashtag stroomt Twitter vol sinds de dood van de 12 mensen.

Ook op Spuiplein in Den Haag zijn woensdagavond enkele tientallen mensen bijeengekomen om stil te staan bij de bloedige aanslag in Parijs.

In veel Europese steden zijn woensdagavond dergelijke bijeenkomsten georganiseerd naar aanleiding van de aanslag op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo waarbij twaalf mensen omkwamen.

Vrijheidsbeeld Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) heeft op Facebook opgeroepen donderdag de straat op te gaan. ,,Als Parijs morgen om 18.00 uur de mars houdt, laten wij op dat moment ook in Nederland elkaar opzoeken, met een bijeenkomst bij ons vrijheidsbeeld op de Dam.''

Hij heeft het over een solidariteitsbijeenkomst die de Amsterdamse Marokkaanse jongerenorganisatie Argan houdt op het moment dat er in Parijs een stille tocht begint naar aanleiding van de aanslag. ,,Ik rouw mee met de nabestaanden'', aldus Marcouch op Facebook.