Nieuws Actueel

Denekamper Thijs Broenink (25) begint fietsenzaak in Lattrop

Van onze redactie 8 januari 2015

De twee geboren en getogen Denekampers zijn al enige tijd bezig met het inrichten van de de nieuwe zaak. De stellingen voor de onderdelen staan er al; bovendien voor een deel ook al gevuld. En ook de werkplaats met werkbank en balie op de plek waar vroeger de koelingen stonden, is vrijwel klaar. Zaterdag 17 januari is de officiële opening, door wethouder Annette Zwiep-Rosens.

OpeningstijdenVooralsnog zal Broenink ‘voorzichtig’ beginnen. „In eerste instantie ben ik alleen zaterdags open en op donderdag op koopavond. Naarmate het drukker wordt, zal ik er ook vaker zijn. Binnen nu en vijf jaar moet ik mijn volledige bestaan erin kunnen vinden. En als het kan mijn broer ook.”

ErvaringDe Broeninks hebben veel zo niet alles met fietsen. Beiden fietsten jarenlang voor de OWC; Thijs bij de nieuwelingen en junioren zelfs in de landelijke top. Hij is ook opgeleid als fietsenmaker bij Gazelle maar hij werkt als monteur in de revalidatietechniek. Jeroen Broenink werkt als fietsenmaker bij Ten Tusscher in Enschede.

TweedehandsThijs Broenink richt zich met zijn rijwielzaak niet uitsluitend op Lattrop maar ook op omliggende plaatsen en het Duitse grensgebied. De klanten kunnen straks voor alles op het terrein van fietsen bij hem terecht. Maar voorlopig heeft hij geen nieuwe fietsen op voorraad. „Dat is nog te kostbaar. Maar de klanten kunnen bij mij elke gewenste fiets uitzoeken en binnen een week is hij geleverd.” Een dealerschap is de eerste tijd ook nog niet aan de orde. „Dat brengt te veel verplichtingen met zich mee. Maar op den duur hoop ik toch zeker op twee á drie dealerschappen.” Broenink verwacht ook veel van de verkoop van elektrische fietsen.

Foto: Thijs Broenink begint een fietsenzaak in Lattrop. Op de achtergrond zijn broer Jeroen. (Emiel Muijderman)