Nieuws Actueel

Dental Reizen op het matje

Rik Nizet 26 maart 2015

Tandartspraktijk 335

Tandartspraktijk Dental Reizen uit het Limburgse Berg en Terblijt moet binnen vier maanden de zaken op orde hebben, anders volgt een boete. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid woensdag bepaald.

De minister deed dit op aanwijzing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), die meldt dat de praktijk nog altijd ondermaats presteert. Dental Reizen biedt behandelingen in het buitenland aan en staat al sinds augustus onder verscherpt toezicht.

UltimatumDental Reizen moet nu binnen vier maanden voldoende deskundig personeel in dienst hebben, het personeel moet aan bij- en nascholing doen en de tandartsen moeten allemaal Nederlands spreken.

De praktijk kwam afgelopen zomer onder verscherpt toezicht omdat er volgens de inspectie ernstige tekortkomingen waren op het gebied van de organisatie, zorg en de patiëntendossiers. In december waren er wel verbeteringen zichtbaar, maar de IGZ vond het nog steeds onvoldoende.

ProblemenAl in 2012 kwamen klachten binnen over Dental Reizen. In 2013 heeft de praktijk van de IGZ meerdere kansen gekregen om verbetermaatregelen te treffen, maar kon die de problemen niet helemaal oplossen.