Nieuws Actueel

Designseizoen begint in Milaan

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858738

De Salone Internazionale del Mobile is een jaarlijks terugkerend fenomeen, een ijkpunt voor iedereen die ook maar iets met design van doen heeft. Heel veel van de 300.000 bezoekers richten zich op het grote beursterrein in het noorden van de stad met hallen waar de RAI in Amsterdam 7 keer in past. Dát is de plek waar deze week wordt gehandeld.

Design Academy Eindhoven In de loop der jaren zijn op andere plekken in de stad satellietevenementen ontstaan, onder meer aangejaagd door tentoonstellingen van de Design Academy Eindhoven. Intussen is de industriële wijk Lambrate in het oosten van Milaan tijdens de Salone bijna een buitenwijk van Eindhoven: veel designers uit de Brabantse stad tonen hier hun nieuwste werk en dat trekt weer de designkenners.

Martijn Paulen, directeur van de Dutch Design Week, is dan ook present tijdens de (54e) beurs. "In Milaan ga je op zoek naar trends, talent en kom je altijd wel een fris, nieuw idee tegen. Daarnaast is er dit jaar een congres gepland van de designweken in de wereld en dat is weer een prima moment om te netwerken."

Salone del Mobile. Van 14 tot 19 april.