Nieuws Actueel

Detailhandel voorspelt beste Pasen ooit

Rik Nizet 16 april 2014

Het mooie weer en het stijgende consumentenvertrouwen bezorgen winkeliers dit jaar naar verwachting de beste Pasen ooit, meldt Detailhandel Nederland woensdag.Lees ook:Openingstijden Pasen 2014De Keukenhof puilt uit

De winkeliersorganisatie denkt dat Pasen dit jaar een extra omzet van 250 miljoen euro oplevert, meer dan ooit tevoren. Consumenten geven volgens Detailhandel Nederland vooral meer geld uit aan eten en drinken voor het traditionele paasontbijt of de brunch. Maar de winkeliers voorzien ook "grote drukte'' in bouwmarkten en meubelboulevards.780 miljoenDe Nederlandse supers rekenen deze week op een totale omzet van 780 miljoen euro, 1,8 procent meer dan vorig jaar in de week voorafgaand aan Pasen. Vergeleken met een gemiddelde week, waarin de supers zo'n 650 miljoen euro omzetten, gaat het om 130 miljoen omzet extra, liet koepelorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) eerder deze week weten. Het CBL voorziet dat vooral de barbecueschotels in trek zullen zijn, dankzij de goede weersverwachtingen.

Extra lang weekend"Door het extra lange weekend, in combinatie met het voorspelde mooie weer, nemen mensen massaal de tuin of het balkon onder handen. In de tuincentra en de doe-het-zelfwinkels wordt een stormloop verwacht van mensen die plantjes, bloemen en tuinmeubilair komen kopen", zegt een woordvoerster van Detailhandel Nederland.